Köztársaség Kupa és
II. ParAgility Országos Bajnokság

2009. február 7.én az Abonyi Sportcsarnok adott otthont a 2009. évi Köztársaság Kupának, és a II. ParAgility Országos Bajnokságnak.

A már ahgyományosnak számító Köztársaság Kupa a Szövetség legfőbb versenye, melyen az indulók a megtisztelő Köztársaság Bajnoka címért szállhattak harcba. Ezen a versenyen kül kerülnek értékelésre a junior versenyzők, a hobby és a veterán indulók is, és Csapat Bajnoki címet is hirdetünk a verseny végén.

A rendezvény immár hagyományosan az IMCA válogatók első helyszíne is egyben.

A verseny színvonalát emelte a két bíró: Tóth Árpád és Szabó István.

2009-ben a Köztársaság Ku pára 124 nevezés érkezett, mely némileg elmaradt a tavalyi 150 fő körüli nevezői létszámtól.
A versenyre a három hivatalos - mini, midi illetve maxi - kategórián kívűl a Szövetség által definiált veterán és hobby kategóriában is lehetett nevezni.

2008-tól a Magyar ParAgility Közhasznú Sportegyesület belépésével a Magyar Agility Szövetség elkötelezte magát, hogy minél több lehetőséget biztosítson a paragility versenyzők számára, ezzel is segítve őket a már megszokott nemzetközileg si leismert színvonalú eredméyneik eléréséhez.

Képek: Scergo & Szöszi
A verseny ebben az évben is a MAGISZ-os iskolák összefogása nyomán jött létre, a páylát és az időmérő berendezést Angyal György sporttársunktól kaptuk kölcsön, aki a felszerelések bérleti díjából származó bevételét az IMCA-PAWC verseny magyar résztvevőinek ajánlotta fel, az asztalnál Aquincum csapatát "Ambrus" Kati és Rak Szilvi erősítette, míg a pályaszolgálatot felváltva a többi MAGISZ-tag biztosította.

[További képek a Köztársaság Kupáról: Aquincunm ASE oldalán ]

[ Eredmények, pályarajzok az agilityverseny.hu oldalon ]

2009. február 16.
Rasztis